«Υπάρχει πάντα κάτι που φαντάζει απίθανο, μέχρι τη στιγμή που θα συμβεί» Νέλσον Μαντέλα

Στις 5 Δεκεμβρίου 2013, άφησε το σώμα του ο Νέλσον Μαντέλα: ένας άνθρωπος που όχι μόνο αποτέλεσε το παράδειγμα ενός υπεύθυνου πολίτη που αφιέρωσε τη ζωή του στην κοινωνική βελτίωση, αλλά απέδειξε ότι όσο δύσκολες κι αν είναι οι περιστάσεις, μπορεί να γίνει κάτι, αν διατηρήσεις την ελπίδα σου και συνεχίσεις να αγωνίζεσαι για τα οράματά σου.

Αν νομίζει κnewego_LARGE_t_1101_54282108_type12713άποιος ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και τα προβλήματα φαίνονται να μην έχουν λύση, ίσως θα πρέπει να εξετάσει λίγο τη ζωή του Νέλσον Μαντέλα, το πόσα πέρασε κι άντεξε, το πόσο υπέμενε κι επέμενε και τελικά, πόσα κατάφερε και πρόσφερε για την κοινωνία και τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνο στη Νότιο Αφρική αλλά σ’ όλον τον κόσμο.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη ζωή του και τον αγώνα που έδωσε για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υπέρμαχος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων -Νέλσον Μαντέλα.

«Αυτό που επιθυμώ είναι το ιδανικό μιας δημοκρατικής και ελεύθερης κοινωνίας, όπου όλοι οι άνθρωποι συμβιώνουν αρμονικά και απολαμβάνουν ίσων ευκαιριών. Είναι ένα ιδανικό, το οποίο ελπίζω να ζήσω και να το πραγματοποιήσω. Αλλά αν χρειαστεί, είναι ένα ιδανικό για το οποίο είμαι προετοιμασμένος να πεθάνω».

– Νέλσον Μαντέλα

Θα χαρώ να λάβω τα σχόλια και τη γνώμη σας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s